Felicia Faasen-Wong exposeert tijdens de laatste Regionale Expositie van de SBV

Categorie: Exposities

Felicia

Kunstenaars die in hun vrije tijd beeldend werk maken, zijn vaak heel goed. Alleen niemand ziet dat. Misschien familie en vrienden, maar dat was het dan wel. Dat is zonde, vindt Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

Vandaar dat de SBV 25 jaar lang de exposities van verschillende Brabantse verenigingen heeft bezocht om werk van vrijetijdskunstenaars te selecteren voor deze Regionale Expositie.
Felicia Faasen-Wong is lid van de Tilburgse Kunstkring en één van de 16 kunstenaars die hun werk -online- presenteren tijdens deze laatste expositie.

📕 Klik hier voor de catalogus (pagina 8)

Vliegend, Olieverf. 60 x 80 cm.

Juryrapport: Felicia Faasen-Wong is een goede schilder die oog heeft voor detail. Op het schilderij “vliegen” is het landschap met een weide, een pad en een boom en daarboven een dreigende wolkenlucht, met daarin een man die een drone bestuurt. De realistische vormgeving benadrukt het vervreemdende karakter van de voorstelling. De vraag wordt gesteld waarom hier een drone vliegt waarvan de conclusie alleen maar kan zijn dat deze niet meer “ziet” dan wat wij zien. Verbeeldt Faasen-Wong hier de moderne mens die met behulp van moderne technologie greep probeert de krijgen op de natuur? Zeker is dat het contrast tussen natuur en techniek in dit werk sterk naar voren komt.