Van Brabantse Bodem

Categorie: Exposities

TKS (0 van 26)

8 en 9 november 2014

Het Oisterwijks Kamerkoor, werken van Brabantse componisten, zes wereldpremières, exposities, de Tilburgse Kunstkring, leerlingen van het Odulphus Lyceum, een strijkkwartet en twee erfgoedlocaties.

Allemaal ingrediënten voor een bijzonder cultureel project.

Het Oisterwijks Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts zal op 8 en 9 november in het Deprez Gebouw te Tilburg en de Leerfabriek te Oisterwijk acht werken ten gehore brengen van de volgende Brabantse componisten: Andries Clement, Joop Voorn, Berrie Kolmans, Matthieu Dijker, Harry Swinkels, Ad de Jong, Arjan van Baest en Mark van Platen. Zes daarvan beleven hun wereldpremière en zijn speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd.  Een van de werken wordt begeleid door een strijkkwartet, dat ook zelf nog twee werken zal uitvoeren.

De muziek wordt visueel ondersteund door een expositie van beeldende kunst. Leden van de Tilburgse Kunstkring (onder begeleiding van docente Ellen Geerts), Eleonora van Eendenburg (videokunst) en leerlingen beeldende kunst van het Odulphus Lyceum hebben zich voor deze expositie laten inspireren door de teksten en de klanken van de composities. Daarnaast zijn leerlingen muziek van het Odulphus Lyceum aan de slag gegaan met de teksten om op basis daarvan zelf een muziekstuk te componeren.

Door de unieke samenwerking tussen koor, componisten, kunstenaars en scholieren, beloven de concerten een heel bijzonder geheel te worden. Van Brabantse Bodem – zeer de moeite waard!

De uitvoeringen vonden plaats op zaterdag 8 november in het Deprez Gebouw, Lange Nieuwstraat 174 Tilburg om 20.15 uur en zondag 9 november in de Leerfabriek, Almijstraat 14 Oisterwijk om 15.00 uur

Onderstaand foto’s van het tot stand komen van de werkstukken voor het project en de uitvoering met expositie
Foto’s van de uitvoering zijn gemaakt door Albert Welvaart
Foto’s in het atelier zijn gemaakt door Henriëtte van Raak

Onder aan de pagina de oorkonde van de cultuurprijs voor dit project.

Oisterwijks Kamerkoor genomineerd voor cultuurprijs 2014 voor dit project

De Tiliander – Den Boogaard cultuurprijs voor de gemeente Oisterwijk werd op 13 maart voor de vierde keer uitgereikt. Uit ruim 60 voordrachten was het Oisterwijks Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts door de jury van voor deze prijs genomineerd.

De cultuurprijs is bestemd voor een ingezetene of organisatie uit de gemeente Oisterwijk die zich voor het culturele leven in de ruimste zin van het woord binnen de gemeente in 2014 inzet of heeft ingezet in de disciplines dans, theater, beeldende kunsten, muziek, audiovisuele media, literaire kunst en/of behoud cultureel erfgoed. De culturele prestaties moeten van aantoonbaar belang zijn voor de Oisterwijkse gemeenschap.

In overweging wordt door de jury meegenomen: innovatieve aspecten, vormen van samenwerking, eventueel multidisciplinair karakter, publieksbereik en de kwaliteit van de prestatie. Inmiddels is de winnaar bekend. Het Oisterwijks Kamerkoor feliciteert ‘Schaduwspel’ van harte met de overwinning.

Hieronder het lovend juryrapport voor het Oisterwijks Kamerkoor. Wij zijn er trots op dat we tot de 5 genomineerden behoorden! 

Oorkonde cultuurprijs VVB

 

oorkonde cultuurprijs 2014 PDF