Expositie op 30 en 31 mei WAK week

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei heeft de Tilburgse Kunstkring, samen met de Tilburgse Amateur Fotografen Vereniging (TAFV) een expositie gehouden onder de noemer: “Portret door de ogen van…”

Door deze expositie wilden wij de verschillende benaderingen laten zien van een zelfde onderwerp. Hoe ziet een fotograaf een onderwerp en hoe legt zij/hij dit vast? En hoe ziet een beeldend kunstenaar dat zelfde onderwerp en hoe benaderd hij/zij het. Fascinerend om te zien hoe wezenlijk anders een fotograaf, tekenaar, schilder of beeldhouwer zijn object benadert.

Een 20-tal fotografen en een 20-tal beeldend kunstenaars lieten hun visie zien op het portret. Zwart-wit of kleurenfotografie, tekening, olieverf, aquarel of beeld, ieder heeft zijn eigen kijk op het portret van een bekende, geliefde of zomaar een voorbijganger.

Leo Coolegem
TKK
TAFV
TAFV

Op de expositie werd een fotostudio ingericht en portret getekend.

“Portret door de ogen van…” heeft van Artfact het Showroomlabel WAK 2015 gekregen met daarbij de volgende motivatie:

“Portret door de ogen van…” heeft het showroomlabel WAK 2015!

Showroomlabel WAK 2015

De Tilburgse Kunstkring en de Tilburgse Amateur Fotografen Verenigingen zoeken met deze activiteit samen de vernieuwing op. ‘Beeldende kunst’ is een discipline die door de beoefenaars hiervan vaak als kleine kunst wordt beschouwd: kunstenaars werken vaak thuis, alleen aan een werk, waar niemand het ziet. Exposeren is een grote stap. Portret door de ogen van… toont dat er achter deze ogenschijnlijk “kleine artiesten” juist “grote talenten” schuil gaan. Het is daarbij fascinerend op welke wijze deze activiteit het brede spectrum van de discipline “beeldende kunst” belicht. Eén centraal thema leidt tot ruim 40 verschillende creatieve eindproducten waarvoor uiteenlopende materialen en technieken zijn gebruikt: van tekenen, olieverf, klei en aquarel tot zwart-wit en kleurenfotografie.

Foto’s Jac Janssen en Tonneke Goossens