Deelname tentoonstelling Rembrandt in het Rijksmuseum

Categorie: Exposities | Nieuws

Leden van de Tilburgse Kunstkring zijn nu ingeschreven voor de

tentoonstelling Lang Leve Rembrandt  in het Rijksmuseum.

 

Beste Tilburgse,

Hoera, het is gelukt!
Bedankt voor jouw inzending voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum.

Naam: Tilburgse Kunstkring
Inzending: De Tilburgse Kunstkring

De Tilburgse Kunstkring

De Tilburgse Kunstkring is een vereniging voor amateurkunstenaars die in 1947 is opgericht. Eigenlijk te vergelijken met de gilden in de 17e eeuw waarin mensen samenkwamen met dezelfde passie of hetzelfde ambacht.

De donderdagochtendgroep stelt zich voor in een groepsportret dat bestaat uit allemaal kleine zelfportretten. We zijn daarbij uitgegaan van de kleine etsen van Rembrandt waarin hij zichzelf neerzet met verschillende gezichtsuitdrukkingen en een sterk licht-donkercontrast.

We hebben voor deze kleine tekeningen speciaal papier laten scheppen op klein formaat ( 10×10 cm) op dezelfde wijze als dat in de 17eeeuw gebeurde. Ook is er gewerkt met traditionele materialen; pen en inkt. Hoewel alle leden vanuit hetzelfde uitgangspunt zijn gestart, zijn het stuk voor stuk hele persoonlijke portretten geworden die net zoals de zelfportretten van Rembrandt iets vertellen over de maker, maar ook over zijn of haar manier van verbeelden.

De zelfportretten zijn gerangschikt op een groot doek, zodanig dat er een samenhang ontstaat en het een moderne versie van een traditioneel gildestuk wordt. De leden hebben veel geleerd van het op klein formaat werken met zeer beperkte middelen; daarnaast is het fantastisch om als groep mee te doen met deze bijzondere wedstrijd.